mathildatanzania.blogg.se

I Augusti 2013 ska jag packa mina väskor och flytta till Tanzania och vid min sida kommer jag ha en av mina bästa vänner, Hanna. Där kommer jag plugga Swahili och praktisera på ett barnhem. På denna blogg kommer du följa mig och mitt nya liv i bergen i Tanzania, från dag 1 ända in i slutet!

Vaccinerad och klar!

Kategori: Allmänt

Tjena!
Det har hänt lite grejer sedan jag skrev senast!
Jag har under förra veckan vaccinerat mig för allt som behövs för Tanzania. Vilket innebar mååånga sprutor. Det jag har tagit är Tuberkulos, meningokocker, Tyfoid, Gula febern, Kolera, Polio och sedan hade jag bla hepatit A och B sedan innan. Har även fått recept på malaria tabletter, ska prova en sort som heter Lariam i 3 vecor nu i Sverige innan jag åker, den tabletten brukar ge biverkningar, men är också den billigaste, så det kan vara värt att prova. Men helvete va dyrt det är med vaccin, fick betala ca 2000, även fast jag hade studentrabatt. Men det är bäst att ta det säkra före det osäkra, jag vill ju inte åka på något där nere och tvingas läggas in på sjukhus.

Har även bokat biljetter både dit och hem, dock är hembiljetten ombokningsbar, så kan byta datum om jag vill! Det är idag bara 63 dagar kvar tills vi åker ner till Växjö, tiden bara rusar förbi och snart kommer vi stå där redo med fullpackade ryggsäckar.
God natt på er!