mathildatanzania.blogg.se

I Augusti 2013 ska jag packa mina väskor och flytta till Tanzania och vid min sida kommer jag ha en av mina bästa vänner, Hanna. Där kommer jag plugga Swahili och praktisera på ett barnhem. På denna blogg kommer du följa mig och mitt nya liv i bergen i Tanzania, från dag 1 ända in i slutet!

Update

Kategori: Allmänt

Hej!
Internet har inte velat fungera någonstans i denna stad under veckan. Men nu så!
I måndags gick vi till Irente farm och åt en god lunch och promenerade vidare upp till Irente View Point där vi tog en öl och satt och njöt av utsikten och livet. Det är sånna stunder som gör att jag inte vill lämna detta land. Resten av veckan har varit en smula jobbigare. Vi vill hellre dö än att äta ugali eller makande en gång till ungefär. Vi längtar hem och vi har varit på allmänt dåligt humör. Men det kommer nog bli bättre snart, det går ju lite i svackor. 
 
Men nästa vecka drar vi till Tanga igen, eftersom vi måste förnya våra visum. Och vi ska åka helt ensamma för första gången, lite läskigt, men det ska nog gå bra ändå. Vi tänkte stanna tills torsdag eller fredag. Passa på att ta en liten semester så vi kan få i oss lite vitaminer, mineraler, proteiner.. Ja, allt som inte är kolhydrater helt enkelt. Ska bli skönt!  
 
Nu börjar det tiden rinna iväg märker vi. Vi har varit här i hela 9 veckor, mer än två månader och det är bara 6 veckor kvar tills vi är hemma i Sverige igen. Och endast 3 veckor kvar tills vi drar iväg på safari och Zanzibar. Tror vi kommer vara hemma innan jag ens hinner blinka. 
På lördag blir det födelsedagskalas för Andrea som fyller år och de som praktiserar på Bomboli kommer till Lushoto, så det ska bli kul att se dom igen!
 
På Irente View Point!
 
Låt mig presentera makande! Detta är nog det äckligaste jag smakat, nästan! Men små krossade hela fiskar tar nog hem priset.
 
 
 
 
 

Regnperiod, Welcome!

Kategori: Allmänt

Reeeegn!!... regnperioden har nu bestämt sig för att komma hit till vårt lilla berg. Så nu har vi inte sett så mycket annat på två dagar. Och eftersom vi bor så högt uppe blir det som att vi bor i molnen, typ, igår kunde man inte se knappt mer än 2 meter framför sig, sedan var det vitt. Men som tur är ska det inte hålla på så länge enligt tjejerna. Men vi får väl se!
 
I måndags var vi ute och fixade med veden som behövdes huggas och tas in i köket inför regnperioden. Så vi fick lära oss hugga pinnar med stora machete knivar. Men de skrattade mest åt oss som vi vore ett skämt, haha! De hugger ju av de med bara ett hugg. Medans vi behövde typ 15.. haha. Men efter ett tag fick jag in tekniken och lyckades faktiskt få av en med bara ett hugg, då blev de imponerade ska jag säga. Men kul var det i alla fall. Och babu Tom lärde några av tjejerna använda en motorsåg. Då skrattade vi. Där stod tjejerna i flipp flopps, kangas och turbaner och försöker såga av trädstammar med en motorsåg utan några som helst skyddskläder. Rätt livsfarligt när man tänker efter. All ved transporterades till köket med hjälp av en bil, och när flaket var fullt hoppade alla ( inklusive mig) upp på flaket och satte sig på all ved och körde iväg. Då kändes det att man inte var i Sverige ska jag säga. Men shit va kul det var.
 
Motorcykeltaxi har vi också åkt. Det borde vi införa i Sverige! Sjukt kul! Men antagligen rätt livsfarligt. Speciellt nu när den "stora" vägen är avspärrad så de måste ta små stigar i skogen, med backar branta som i en skidbacke. Gäller att hålla i sig, haha! Så för ca 10 kr kommer vi från Lushan upp i bergen till vårt barnhem på en varsin motorcykel. Fantastiskt!
 
Nu ska vi strax dra oss ner mot lushan igen och äta middag på Tumaini, lite lyx sådär en Onsdagskväll!
Puss på er!
 
 
Såhär ser våra middagar ut varje kväll. Ugali och Kol är det som serveras och det äts i köket med dessa fina tjejerna som tar hand om oss! 
 
 
Jag, Hanna och Josefine i våra snygga regnponchos! hahaha 
 
 

1 vecka på Irente!

Kategori: Allmänt

Hej, ledsen för sämst uppdatering, men vi har inget internet på vår praktik så kommer inte kunna blogga så ofta som innan. Befinner mig just nu på SEKOMU och snyltar lite på deras internet. Har precis pratat med mamma, pappa och ogge på skype. Man märker hur stor del av mitt liv jag sitter framför internet nu när man inte har tillgång till det när man vill. Jäklar vad jag har skrivit i min dagbok, läst och lyssnat på musik och stirrat in i en vägg under denna vecka, haha! Men det är nog lite nyttigt att vara utan ett tag kanske, även fast vi har abstinens besvär, haha!
 
Jag trivs väldigt bra på praktiken! Jag och Hanna delar rum, och vi har en LYX rum. Först kommer man in i ett vardagsrum med soffa, bord och så, sedan kommer man in i sovrummet som har en stooor säng och en garderob OCH nästan en helkropps spegel(!!), och ett riktigt badrum har vi, med dusch, inget varmvatten dock men det kommer i alla fall vatten nästan alltid och en vanlig toalett! Dock är det väldigt problematiskt att spola på den, men efter att ha lyft lite och dragit i några kedjor så funkar det. Maten som vi får är kanske inte något jag skulle äta frivilligt.. Vi får Makande, vilket är endast bönor och majs i en sörja, utan ris eller något. Och så får vi Ugali som är som en tjock majsgröt med gröna blad, deras motsvarighet till spenat typ. Vi har köpt lite bröd, avokado, bananer och så som vi kan äta när vi blir hungriga. Men det gör inget för barnen väger upp det, dessa fantastiska barn! Så underbart söta! Barnen är uppdelade i olika rum efter ålder. Så denna vecka har jag varit i rummet som har spädbarn mellan ca 0-3 månader. Sååå söta, fast det ända dom gör är att sova, äta och bajsa.. Så har inte jätte mycket att göra i just det rummet. Men jag brukar hjälpa till de andra när de behöver hjälp.
 
Våra dagar är rätt chill. Vi börjar 08.30 och då är det en gudstjänst och rapport från dygnet som varit, fram till klockan 09.00. Sedan är vi med barnen och matar dom, byter blöjor, leker med dom och så fram till klockan 12.00 då de ska sova middag, och det är också då våran officiella arbetsdag slutar. Så då går vi och vilar och äter lunch. Jäklar va trött man blir efter endast några timmar av jobb. Barnen bara suger ur en energi. På eftermiddagen brukar vi gå ut till barnen igen och leka och så med dom. Det blir lätt att man är med barnen mycket eftersom vi bor på barnhemmet, så vi är ju runt dom hela tiden. Men jag klagar inte på det.
 
Nästa vecka ska jag vara i rummet för barn som är ca 6 månader. Det är nog bra att hoppa runt lite i alla rummen så vi får prova på allt. Känner redan att det kan bli jobbigt att åka där ifrån, man har redan börja att fästa sig vid alla barnen. 
Internet är såååå segt så går tnappt att ladda upp bilder... men ni får nöja er med endast några stycken så får jag ladda upp fler nästa vecka. Nu är klockan halv 5 så det är kanske dags att börja dra sig hemåt så vi slipper gå i mörkret.
Puss på er!