mathildatanzania.blogg.se

I Augusti 2013 ska jag packa mina väskor och flytta till Tanzania och vid min sida kommer jag ha en av mina bästa vänner, Hanna. Där kommer jag plugga Swahili och praktisera på ett barnhem. På denna blogg kommer du följa mig och mitt nya liv i bergen i Tanzania, från dag 1 ända in i slutet!

Uppstartsmöte: check!

Kategori: Allmänt

Tjena!
I måndags var jag och hanna nere i Växjö över dagen och var på ett startmöte med alla som ska med i höst! Det var super kul att träffa alla, det verkar som ett skönt gäng så tror att vi kommer få det sjukt kul! Det var 17 st som kommit in, 16 tjejer och 1 kille, haha, stackars Simon, men vi ska nog ta hand om honom :p Vi fick reda på vilka datum vi ska göra vad, och så här kommer hösten se ut:

19 augusti - 10 september = grundläggande kurs i Swahili i Växjö på deras internat.
14 september - 26 oktober = plugga swahili och afrikansk historia m.m på universitetet Sekumo i Tanzania.
27 oktober - 6 december = Praktik på tex barnhem
7-8 december = tillbaka till Sekumo för uppföljning.
9 december - ?? December = resa! Då vi studenter själva får bestämma vad vi vill hitta på och när vi vill åka hem. Vi pratade om att åka på safari och dra till zanzibar och fira jul tillsammans där, men vi får se hur det blir!
8 - 15 januari = redovisning av projetarbete i växjö.

Vi fick också en rekommenderad packlista, det var super mycket man ej tänkt på att man kommer behöva, tex. Snöre och klädnypor, om man inte vill torka sina kläder på marken då, eller typ ficklampa och pannlampa. Så nu är det dags att sätta igång och kolla upp vaccinationer,flygbiljett, alla grejer som måste inhandlas tex. En stor ny ryggsäck och liknande. Skriver när jag har något nytt att berätta, kram!




Stockolm --> Växjö

Kategori: Allmänt

Vi har nu bokat tågbiljetter för på måndag den 27/5 är det dags att ta sig ner till Växjö där skolan är belägen för ett uppstarts och informations möte. Där kommer vi träffa alla andra som också har blivit antagna och få information om resan. Ska bli super spännande att få träffa alla som vi i höst ska leva med och få mer insikt i vad det är vi kommer få uppleva. Vill ha måndag redan nu!

First day!

Kategori: Allmänt

Idag kom brevet som jag väntat på i månader, där det stod att jag, jag! Kommit in på kursen som ska ta mig till Tanzania under hösten! Lyckan är total! Tror dock inte jag förstått det än, kommer nog ta ett tag innan det sjunker in. Nu återstår det alla förberedelser, allt som måste fixas med visum, vacination och liknande men också mentalt. Från och med nu kommer jag uppdatera denna blogg med nyheter om min resa till Afrika. Så kika in här lite då och då :) Kram på er!

Välkommen till min nya blogg!

Kategori: Allmänt

Mitt första inlägg.