mathildatanzania.blogg.se

I Augusti 2013 ska jag packa mina väskor och flytta till Tanzania och vid min sida kommer jag ha en av mina bästa vänner, Hanna. Där kommer jag plugga Swahili och praktisera på ett barnhem. På denna blogg kommer du följa mig och mitt nya liv i bergen i Tanzania, från dag 1 ända in i slutet!

Guide över SEKOMU!

Kategori: Allmänt

Då var första skoldagen avklarad! På förmiddagen hade vi Swahili och efter lunch hade vi Historia. Det var väldigt intressant att höra om den Afrikanska historian eftersom vi i svenska skolor inte pratar så mycket om just det. Idag på lunchen satt vi och snackade vid våra rum och vi fick syn på apor som hängde i träden precis vid vårt hus, as häftigt! VI hör ju dom typ hela tiden men har inte sett någon vid vårt hus tidigare, så vi fick ett litet wow moment.
 
Vi fick idag reda på att vi ska åka till Bagamojo redan på onsdag och stanna till lördag. Just nu är det en nationell rastafari festival som pågår där som ska vara sjukt kul att besöka. Så dit ska vi och hänga med alla rastafari människor. haha! Är taggad till 1000 på det alltså. Och vi ska åka lokalbuss dit, så det kommer bli intressent och se hur det går. Det är hyfsat långt dit i alla fall, det ligger bara en bit ifrån Dar es Salam vilket är Tanzanias största stad. Så denna vecka blir kort, bara två dagar skola. Men vi kommer ju få öva massa Swahili när vi är där, så det är ju också en del av undervisningen.
 
Var ju och växlade in pengar i Korogwe, och här är pengar super lite värda. Alltså 2000 shilling är ca 4 kronor så om man växlar in några hundra kronor kan ni ju tänka er vilken sedelbunt man får. Man känner sig super rik, haha!
Tänkte lägga upp lite bilder från universitetområdet, så ni får se hur vi bor här på förfrågan från min moder.
 
Det här är datorsalen samt där vi har haft våra lektioner. Så här sitter jag just nu och bloggar litegranna!
 
 
Detta är igår kväll när vi skulle sova. Sova under myggnät är faktiskt rätt mysigt! (Där ser ni lite tvätt som är upphängd också, haha)
 
 
Detta är matsalen, uppe till vänster ser ni också en bit av vårt hus!
 
 
Inuti matsalen, så här äter vi  alla våra måltider som dukas upp på bordet längst bort i rummet. Här brukar vi även hänga när vi inte har något annat för oss, typ som igår när vi satt här och spelade kort.
 
 
Här är vattentunnan, eller vad man ska kalla det.. Det är i alla fall här man fyller på sina vattenflaskor med drickbart vatten.
 
 
In till höger går man in till vårt rum, så detta är vår lilla "korridor" eller vad man ska kalla det. Här hänger vi väldigt mycket!
 
 
Vårt badrum! Till vänster är det en duschslang så man kan duscha också! Det är inte heller något fönster, utan bara ett nät och lite tyg över.
 
Rummet utifrån (: Längst in till vänster där, där har vi våra kläder.
 
 
Utsikten från vårt rum, väldigt fint enligt mig! Nere i vänster hörn ser ni lite av matsalen. Och det stora huset till höger i bilden är huvudbyggnaden där tex. receptionen och datorsalen ligger. I bakgrunden av bilden ser ni ett stort hus som är lite orange, det är den nyaste byggnaden med aula och lite klassrum.
 
Lite pengar sådär!
 
 
 
 
 

Kommentarer

  • Mormor säger:

    Så spännande allt verkar vara som du får vara med om. Jättekul att få se alla bilder på hur ni bor och där ni har era lektioner. Vilken sedelbunt. du är verkligen stormrik. Vad skall ni göra i Bagamojo i flera dagar?
    Kramis.

    2013-09-23 | 16:46:37
  • Malin backman säger:

    Åhh...tack för rundvisningen jätte kul att se hur ni bor! Jätte fint, det blir väl " enklare" förhållande under praktiken kan jag tänka?! Berätta lite om rastafariresan, följer Philimon med? Kram o pusss :-)

    2013-09-23 | 21:06:42
  • Maj-Lis Backman säger:

    Det var jätteroligt att se hur det ser ut runt omkring er. Det verkar vara jättemysigt. Var skall ni sova när ni är i Bagamojo? Häftigt med aporna intill er. Kramar till dig.

    2013-09-24 | 17:07:09
  • Linnéa säger:

    Va kul att få se en liten rundtur av hela området där ni bor! Ser jättemysigt ut och superfin utsikt. Allt är mycket finare än vad jag hade föreställt mig faktiskt men det blir väl inte riktigt lika bekvämt sen under praktiken! Ta hand om er! Puss och kram!

    Svar: Va kul att du läser bloggen vännen :)! Ja, mycket finare än vad jag trodde också haha :) Men detta kan man kanske inte förvänta sig under praktiken! puss och kram!
    Mathilda Backman

    2013-09-29 | 23:13:53
    Bloggadress: http://idalinneas.blogg.se

Kommentera inlägget här: