mathildatanzania.blogg.se

I Augusti 2013 ska jag packa mina väskor och flytta till Tanzania och vid min sida kommer jag ha en av mina bästa vänner, Hanna. Där kommer jag plugga Swahili och praktisera på ett barnhem. På denna blogg kommer du följa mig och mitt nya liv i bergen i Tanzania, från dag 1 ända in i slutet!

Buss i Tanzania!

Kategori: Allmänt

Idag har vi varit i en näraliggande stad som heter Korogwe som ligger ca 2 timmar bort. Och vi tog oss inte dit på vilket ätt som helst, utan vi åkte LOKALbuss!! Det var en upplevelse må jag säga. För det första finns det inga busshållsplatser eller bestämda tider då bussen ska gå. Utan bussen åker när det är tillräckligt många som vill åka och man vinkar längs vägen så stannar bussen så man kan hoppa på. Det är inte heller några speciella bussar till utseendet utan alla bussar ser olika ut och det står inte vart dess destination är. Ganska oklart i mina ögon. Och det här med att en buss skulle kunna bli full och vissa kanske får vänta på nästa, det existerar inte här! Utan om alla säten är fulla hittar man närmaste knä och slår sig ner där, tillslut är det folk som får hänga ut genom dörren, galet. Så i en buss med typ 20 säten är det typ tredubbla antalet människor i. Så SL kanske inte är så dåliga i alla fall, haha! På vägen hem igen stannade vi i Lushoto och gick på marknaden lite och jag hittade en jätte fin kanga, vilket är som ett tygstycke som man kan använda till väldigt mycket, men framförallt används det som kjol, så man knyter det runt höfterna.
 
Igår gick vi och spelade basket med massor av tjejer som bor bara en bit här ifrån. Det var sjukt kul, och vi spelade i kanske 2 timmar. Men oj va jobbigt det är att springa här uppe i bergen, vi är ju nästan 2000 meter uppe i luften så luften är ju mycket tunnare, vilket märks tydligt! De fick syn på vår kamera och min iphone och tyckte det va såååå kul med att ta fotton, så de blev helt hysteriska och tog typ 100 fotton med min mobil haha! Det är häftigt att man kan kommunicera med varandra fast vi endast kan ett par ord av samma språk. Men ändå kunde vi dela in oss i lag och lösa konflikter i matchen och liknande, med endast kroppsspråk.  
 
Igår senare på kvällen satt jag och Märit och skrev i våra dagböcker och man hör alltid massvis med fågelkvitter och läten från andra djur från skogen precis bakom vårt hus . Men igår hörde vi aporna!! och det lär som de var bara 20 meter ifrån oss, det var sjukt häftigt att höra! Och senare på kvällen fick vi vårt första strömavbrott.. Det blev helt mörkt överallt! Så alla gick omkring med sina pannlampor, såg sjukt kul ut! haha! Nu är det strax mat, puss på er!  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

  • Malin backman säger:

    Snygg kanga -) du, finns det batterier att köpa tro? till pannlampan ....ni verkar använda den ofta. Du lär ha finfina blodvärden ( H b) efter höghöjds vistelse så lång tid:-) när du kommer "ner" springer du lätt som en plätt= sant Pusss mitt hjärta

    2013-09-19 | 20:56:11
  • Maj-Lis Backman säger:

    Kul att ni verkar ha det så trevligt. Apor så nära!! Snygg kanga har du på dig. Ha det bra. Kram:)

    2013-09-20 | 08:58:44
  • Farsan Baloo säger:

    Tilda, basket är bra men prova fotbollstekniken nästa gång. Blir en hit! Vad är det för apor? Undrar en nyfiken biolog! Ha D och hälsa min dotter, du vet!

    Svar: haha, ja, vi får testa och se om det går bättre! haha! Tror de heter Colobus Apor, dom är svarta och vita i alla fall :P Hon hälsar tillbaka :)
    Mathilda Backman

    2013-09-20 | 15:27:35
  • Mormor säger:

    Vilken jättefin kanga, Spännande med aporna så nära. Bussresan var säkert en utmaning.
    Ha det så jättebra. Kramis

    2013-09-20 | 16:34:11
  • Mormor säger:

    Vilken jättefin kanga, Spännande med aporna så nära. Bussresan var säkert en utmaning.
    Ha det så jättebra. Kramis

    2013-09-20 | 16:34:13

Kommentera inlägget här: