mathildatanzania.blogg.se

I Augusti 2013 ska jag packa mina väskor och flytta till Tanzania och vid min sida kommer jag ha en av mina bästa vänner, Hanna. Där kommer jag plugga Swahili och praktisera på ett barnhem. På denna blogg kommer du följa mig och mitt nya liv i bergen i Tanzania, från dag 1 ända in i slutet!

Irente day!

Kategori: Allmänt

Idag har vi åkt på en tripp till Irente området där vi har hälsat på en blind skola, ett barnhem, skola för funktionshindrade, Irente farm och Irente view Point. Super fint!! Jag skulle gärna göra min praktik på barnhemmet, där var barnen mellan 0-3 år. På Irente farm åt vi lunch, det var så himla gott, vi fick mörkt bröd(!!!!!!) gjort på råg, ost (som inte går att få tag på här), marmelader, färskost, massa grönsaker, färsk passionsfruktsjuice OCH smör vilket man inte heller använder här. Så det var värsta lyxen!
 
Naturen här uppe i bergen är så annorlunda än naturen nere. Här är det regnskog och rikligt med växter och djur och vi kan höra aporna från skogen över vårt hus på kvällarna jämfört med den natur vi såg på bussresan påvägen hit. Där var det mesta man såg uttorkade majs odlingar, enstaka träd och buskar och gräset sönderbränt av solen. Temperaturen är helt olika också, här är det otroligt kallt på nätterna, (på mornar och kvällar också för den delen) men väldigt varm på dagarna. Nere i landet är det otrolig hetta hela dygnet. Det känns nästan som att det är två helt olika länder man befinner sig i. Men måste säga att jag tycker om vädret här, värmen är rätt behaglig och inte helt kvävande. Dock skulle det inte skada om det var några grader kallare på kvällarna, haha!
 
Senare idag ska vi gå bort till campus B och spela basket med några tanzaniska tjejer som några träffade igår, ska bli super kul. KWAHERINI!
 
 
 

Kommentarer

  • Malin Backman säger:

    Nytt halsband? Fint:-) åhh det där utkiksberget känner jag igen från filmen !
    Vilken fantastisk utsikt , kraam

    Svar: Jaa, köpte det på Rainbow school, det var de handikappade barnen som hade gjort det, super fint! :) Utsikten var helt otroooolig! :D
    Mathilda Backman

    2013-09-18 | 17:58:47
  • Anonym säger:

    Så fina bilder. Oj vad mycketspännande ni får vara med om. Kramis

    2013-09-18 | 21:49:17
  • Annika Ehn säger:

    Så roligt att följa äventyret! Du lägger ut så fina bilder och skriver mycket, det är verkligen jättekul!
    Ha det riktigt bra på alla sätt!

    2013-09-18 | 22:27:31

Kommentera inlägget här: